[mn_kkstar]

علت لخته شدن خون در پای چپ چیست؟

لخته شدن خون در پاها مشکلی است که با افزایش سن و یا نداشتن تحرک کافی ممکن است ایجاد شود. ترومبوز وریدی عمیق یا همان DVT زمانی ایجاد می شود که خون در یک یا چند رگ عمیق در بدن لخته شود. علت لخته شدن خون در پای چپ نیز می تواند به دلیل بروز همین بیماری باشد. در ادامه این مقاله قصد داریم بیشتر به علت لخته شدن خون در پای چپ، علت خون مردگی بی دلیل، درمان و داروی گیاهی برای لخته شدن خون، درمان قطعی لخته خون و… بپردازیم. با ما همراه باشید.

لخته شدن خون در پای چپ

علائم لخته شدن خون در پای چپ

ترومبوز وریدی عمقی (DVT) در هنگامی ایجاد می شود که در رگ های عمقی بدن لختگی خون اتفاق بیفتد که عمومی این بیماری در پاها مشاهده می شود. از نشانه های اصلی و علائم لخته شدن خون در پای چپ احساس و درد و التهاب در پاها می باشد. در صورتی که بیماری های زمینه ای دارید که باعث لخته شدن خون و افزایش غلظت خون می شود امکان ابتلا به ترومبوز وریدی عمقی برای شما نیز وجود دارد. لخته شدن خون در پا به علت بیماری ترومبوز ورید عمقی دارای نشانه هایی می باشد که در ادامه به چند مورد از علائم لخته شدن خون در پای چپ اشاره می کنیم:

  • التهاب پاها
  • احساس درد در ناحیه پا
  • گرفتگی و سوزش پا
  • احساس گرما روی پوست

البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که امکان دارد در ابتدا این بیماری بدون هیچ علائم خاصی ایجاد شود.

برای مطالعه بیشتر درباره درمان واریس با رادیوفرکانسی کلیک کنید.

علت لخته شدن خون در پا

عوامل مختلفی می توانند علت لخته شدن خون در پا باشند. عواملی مثل آسیب در داخل رگ، ضربه یا جراحت، انسداد عروق، غلظت خون و … از معمول ترین عواملی هستند که باعث لخته شدن خون در پا می شوند. به طور کلی هر عاملی که مانع از جریان طبیعی خون در رگ ها شود انعقاد و لخته شدن خون در پا را موجب می شود که عبارتند از:

  • نداشتن تحرک کافی
  • سیگار کشیدن
  • افزایش سن
  • آسیب یا جراحت
  • بارداری
  • چاقی و اضافه وزن
  • سرطان
  • سابقه ابتلا به ترومبوز وریدی عمقی
  • ژنتیک
  • نارسایی قلبی

عوارض لخته شدن خون در پا

در صورتی که بیماری ترومبوز وریدی عمقی که منجر به لخته شدن خون در پای چپ می شود را به موقع پیشگیری یا درمان نکنیم عوارضی را در پی خواهد داشت که در ادامه شرح می دهیم.

آمبولی ریوی (PE)

آمبولی ریوی در حالتی رخ می دهد که در پا یا دیگر نقاط بدن یک لخته خونی ایجاد شود و دریکی از رگ های ریه گیر بیفتد. در این حالت علائمی شامل تنگی نفس، درد قفسه سینه حین نفس کشیدن یا سرفه کردن، تنفس سریع، ضربان سریع، سرفه خونی، غش کردن و … نمایان می شود. با مشاهده این علائم بهتر است هرچه سریع تر به پزشک مراجعه کنید.

سندرم پست فلبتیک

سندرم پست فلبتیک به عنوان سندرم پس از ترومبوز نیز شناخته می شود و در حالتی ایجاد می شود که جریان خون در نواحی از رگ ها که آسیب دیده هستند کاهش پیدا کند. سندرم پست فلبیک علائمی مثل درد و التهاب پاها، زخم پوستی به صورت زخم واریس، تغییر رنگ پوست و … را شامل می شود.

عوارض درمان

در صورتی که برای پیشگیری و درمان لخته شدن خون در پای چپ دیر اقدام کنید باید جهت بهبود بیماری از رقیق کننده های خون استفاده کنید. در پی استفاده از داروهای رقیق کننده خون احتمال خونریزی وجود دارد که موضوع نگران کننده ای برای فرد خواهد بود. بهتر است در طی روند درمان به صورت منظم آزمایشات خون انجام دهید.

پیشگیری از لخته شدن خون

برای پیشگیری از لخته شدن خون در پاها مواردی که جزو عوامل لخته شدن خون در پای چپ گفتیم را باید رعایت کنید. سعی کنید سبک زندگی خود را تغییر دهید و لایف استایل سالم تری را در پیش بگیرید. داشتن تحرک برای جلوگیری از لخته شدن خون تاثیر به سزایی دارد. سعی کنید در طی روز پاهای خود را تکان دهید و حتما در برنامه ریزی روزانه خود پیاده روی و تحرک داشته باشید. از مصرف دخانیات پرهیز کنید و با مصرف مواد غذایی سالم اندامی ایده آل و بدون اضافه وزن ایجاد کنید.

جراحی عروق و لاپاراسکوپی

دکتر یوسف روحانی منش

دکتر یوسف روحانی منش دوره پزشکی عمومی، جراحی عمومی و جراحی فوق تخصصی عروق را در کشور بلژیک گذرانند. همچنین دارای فلوشیب جراحی سلطنتی انگلستان دارند. ایشان سایقه ۲ سال کار پزشکی در کشور بلژیک و ۲۰ سال در انگلستان را دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *